Axe Throwing

Tournament

Ne propustite priliku sudjelovati u prvom ovogodišnjem AXE THROWING turniru! Prijavite svoj tim već danas i osigurajte si priliku za osvajanje fantastičnih nagrada. 

Tim mora biti sastavljen od dvoje ljudi. Kotizacija iznosi 10€ po timu.

Obrazac za prijavu!

Kako

bacati?

Sigurnost prije svega

Nikad ne bacaj sjekiru ako je netko ispred tebe ili pored susjedne mete. U box ulazi jedino kad te axe expert pozove. 

Korak #1

Dršku sjekire primi s obje ruke. Sjekiru drži čvrsto, ali nemoj pretjerivati. Pazi da oštrica bude okrenuta ravno.

Korak #2

Sjekiru preko glave prebaci iza leđa. Kao da izvodiš aut u nogometu. Tijelo lagano nagni prema natrag.

Korak #3

Zamahni i baci sjekiru. Bacaj energično, ali opušteno. Sjekiru iz ruku ispusti kada potpuno ispružiš ruke.

F.A.Q.

Imaš pitanje? Imamo odgovor.

Bacanje sjekira je potpuna novost u Hrvatskoj. Znamo iz prve ruke jer smo upravo mi - prvi domaći axe throwing. Odgovaramo na 8 najčešćih pitanja. Ako imaš još koje - pošalji nam mail ili nas pitaj preko Facebooka.  

Bacanje sjekira? Što je to?

Axe Throwing, ili bacanje sjekira na hrvatskom, je relativno nov i zarazan sport koji dolazi sa sjevernoameričkog kontinenta. Relativno nov zato što su sjekire za zabavu i razbibrigu bacali još stari Franci i Kelti prije puno stoljeća. No, sport je boom i procvat doživio tek prije nekoliko godina kada je u Americi i Kanadi evoluirao u današnju formu. Igra je najsličnija pikadu, samo što prema meti, umjesto strelica, bacate sjekire.

Je li bacanje sjekira opasno?

Ako se pridržavaš našeg pravilnika o sigurnosti, bacanje sjekira nije ništa opasnije od paintballa, kuglanja ili kukičanja. Naši game masteri će ti prije svake igre demonstrirati tehniku i pravila sigurnog bacanja i ponašanja. FYI, ne koristimo sjekire s gumenim drškama niti gumene obloge bilo gdje u boxevima u kojima se baca tako da scene odbijanja sjekire kakve si vidio na YouTubeu i Instagramu ovdje nećeš gledati. Sigurnost nam je ispred svega tako da ćeš po dolasku najprije potpisati Izjavu o odgovornosti i potvrditi da ćeš se pridržavati naših pravila.

Gdje se nalazite?

Mi smo u paviljonu 35 Zagrebačkog velesajma. Lokacija ti je možda već otprije poznata jer u istom paviljonu imamo Karting Arenu Zagreb, jedini indoor-outdoor kartodrom u Hrvatskoj, i Escape Room Arenu, najveći escape room u Hrvatskoj. Do nas lako možeš autom ili javnim prijevozom. Ako dolaziš autom – na raspolaganju imaš plaćeni parking unutar Velesajma ili besplatni parking na makadamu kod INA-ine zgrade. Za Google kartu – skrolaj niže.

Moram li donijeti svoju sjekiru?

Ne moraš. Zapravo, kod nas možeš igrati jedino našim sjekirama. Koristimo samo dobro provjerene i sigurne sjekire, a donošenje i igranje vlastitom sjekirom nije dozvoljeno. Sve što od opreme trebaš za igru dobit ćeš kod nas, tako da ništa ne moraš donijeti. Jedino moraš doći u zatvorenoj obući – sandale i šlape nisu dozvoljene.

Tko sve može igrati?

Svi. Bacanje sjekira mogu igrati svi, bez obzira na spol i snagu. Tehnika, u ovoj igri, ima primat nad snagom. Djeca mlađa od 14 godina ne smiju samostalno bacati sjekire već moraju biti u pratnji odgovorne punoljetne osobe

Kako se TO igra?

Igra se tako da bacaš sjekiru u metu. Varijacije su mnogobrojne, a naši game masteri će ti objasniti pravila i ponuditi igre koje želiš igrati. Sistem igara je sličan igrama koje si, možda, vidio ili igrao u pikadu. Čak i ako nisi igrao pikado i ništa ne znaš o bacanju sjekira ili drugih predmeta u metu – naši game masteri će ti sve pokazati i pobrinuti se da ti bude zabavno i da znaš što radiš u igri.

Koliko igrača može igrati?

Na našem webu možeš rezervirati igre do 20 igrača. Možemo primiti i više igrača, ali za to nas trebaš nazvati ili nam pisati kako bismo pripremili organizaciju. Imamo 3 boxa. Svaki box ima 2 linije. Ukupno imamo 6 meta. Optimum je 4 do 5, a maksimum 6 igrača po meti. Najbolje je igrati s ekipom, no možeš igrati i sam. Jednostavno ušetaš u naš axe throwing. Metu možeš gađati sam ili ćemo te priključiti drugim individualcima s kojima možeš igrati i bolje ih upoznati.

Što ako sam gladan i žedan?

Bez sekiracije. Kod nas nećeš umrijeti od žeđi, a uskoro ni od gladi. U Axe Throwing Areni imamo kafić u kojem možeš uzeti piće ili klopu. Nakon igre preporučujemo – pivo i jedan od naših signature burgera. Donošenje vlastite hrane i pića nije dozvoljeno.

Radno vrijeme

Srijeda-Petak 16 - 23h

(Walk-in usluga moguća je od srijede do petka 16-23h i subotom i nedjeljom 12-23h)

Subota-Nedjelja 15 - 23h

*ponedjeljkom i utorkom radimo za veće grupe i evente uz prethodnu najavu

Saznaj

prvi.

Nećemo te spamati

Na tvoj mail bismo povremeno slali newsletter s informacijama o popustima i promocijama te vijestima koje bi te mogle zanimati.

Prihvaćam da mi Axe Throwing Arena  šalje newsletter poruke s najnovijim vijestima i promotivnim ponudama.

Više o zaštiti osobnih podataka i prikupljanju informacija saznaj u pravilima privatnosti i uvjetima poslovanja.

Axe Throwimg Arena  \  Zagrebački velesajam, paviljon 35  \  FUN EXPERIENCE d.o.o. Sva prava prdržana