Bacati dobro je

bacati sigurno

Bacanje sjekira nije ništa opasnije od pikada, kuglanja ili kukičanja. Kako bismo zadržali takvu reputaciju sporta - važno je da slijediš pravila o sigurnosti. 

Sigurnost prije svega. Nikad ne bacaj sjekiru ako je netko ispred tebe ili pored susjedne mete.

Pripazi na ovih par stvari

U boxu unutar kojeg se bacaju sjekire mogu biti najviše dva igrača. U box ulaziš samo onda kada te axe expert pozove. Sjekire bacaš i podižeš simultano s drugim igračem. 

Sigurnost prije svega. Umijeće i tehnika bacanja će doći postepeno - dobar si onoliko koliko treniraš. Upoznat ćemo te s dvije tehnike bacanja, osnovnom i naprednijom. Ali, najprije sa sigurnosnim smjernicama i pravilima.

U igru te uvodi naš axe expert. On će ti objasniti sigurnosna pravila koja moraš slijediti, a uživo će ti (nešto kasnije) demonstrirati i tehniku bacanja. Vrlo je važno da se pridržavaš uputa našeg axe experta jer upravo zbog tih stvari bacanje sjekira nije ništa opasnije od pikada ili kukičanja.

Sjekire bacaš u ograđenim boxevima, a u box ulaziš samo onda kada te axe expert pozove. U boxu, uz experta, mogu biti samo dva igrača. Sjekiru bacaš i podižeš simultano s drugim igračem. Zajedno bacate i zajedno podižete sjekiru. Nikad ne bacaj sjekiru ako je netko ispred tebe ili pored susjedne mete.

Koristimo isključivo provjerene sjekire s drvenom drškom. Gume, koja bi lansirala sjekiru natrag, kod nas nema ni u tragovima. Ali, ako je kojim čudom sjekira odbije - nikad ju ne pokušavaj uhvatiti.

Tek kada primijeniš ove sigurnosne upute možeš početi raditi na tehnici bacanja. Kao što smo spomenuli, tehnika bacanja će ti biti demonstrirana uživo. Ako bacaš prvi put, počet ćeš s konzervativnim bacanjem sjekire s obje ruke.

Nakon desetak bacanja možeš se prebaciti na napredniju tehniku bacanja sjekira.

Pročitaj pravila ponašanja


Svi klijenti obvezni su potpisati izjavu o odricanju odgovornosti
Osobe mlađe od 14 godina ne smiju samostalno igrati sjekire već moraju biti u pratnji odgovorne osobe
Osobe koje ugrožavaju tuđu odnosno vlastitu sigurnost odmah moraju biti udaljene iz Axe Throwing Arene
Nepristojne, agresivne i klijente pod utjecajem alkohola/droge odmah udaljimo iz Axe Throwing Arene

Odjeća
Nosite prikladnu odjeću koja vam omogućuje dobar raspon pokreta. Zatvorene cipele su OBAVEZNE za svakoga tko ulazi u područje bacanja. Labava odjeća kao što su majice s kapuljačom, štikle, šalovi i dodaci također mogu stvoriti nesigurne uvjete ograničavanjem pokretljivosti i/ili prikraćivanjem predmeta tijekom vašeg događaja. Iz istog su razloga su zabranjene kape i šeširi.

Bacanje
Prilikom dolaska bit ćete upućeni u sigurnosne smjernice, tehniku bacanja i strukturu igre.
NIKADA ne ulazite u područje bacanja dok to Axepert ne dozvoli.
NIKADA ne prelazite liniju bacanja sve dok sjekire nisu na meti ili na podu.
NIKADA ne bacajte sve dok sudionik u susjednoj traci ne izvede svoje bacanje.
NIKAD ne napuštajte traku za bacanje sa sjekirom.
Hrana i pića nisu dopušteni unutar područja bacanja.

Alkohol
Tijekom boravka s nama, molim vas pijte odgovorno. Vjerujemo da je uživanje alkoholnih pića tijekom vašeg sportskog događaja moguće i sigurno kada se obavlja odgovorno i umjereno. Pretjerano opijanje dovodi u opasnost sigurnost sebe i drugih. Imajte na umu da će dolazak pod utjecajem ili pretjeranom potrošnjom tijekom vašeg događaja rezultirati uklanjanjem iz prostora bacanja i / ili objekta od strane našeg osoblja.
Ako se to dogodi, imajte na umu da to čine ne samo zbog vaše sigurnosti, već i zbog vaše grupe, drugih grupa i našeg osoblja.

Sažetak:
Otvorena obuća je zabranjena. Nema labave odjeće, kapuljača ili kape. Visoke potpetice su zabranjene (čizme su u redu).
Slijedite SVE Axepertove upute.
Nikada ne ulazite u područje bacanja bez odobrenja Axeperta.
Nikada nemojte prelaziti liniju bacanja sve dok Axepert ne odobri.
Nikada ne bacajte dok oba sudionika u vašem kraju ne stoje iza linije bacanja.
Nikada ne ostavljajte sjekiru na stazi za bacanje.
Nema hrane ili pića unutar područja bacanja.
Dođite trijezni. Pijte odgovorno tijekom svog događaja.
Zabranjeno je donositi svoje sjekire.
Objekt je za nepušače.

Korak #1

Dršku sjekire primi s obje ruke. Sjekiru drži čvrsto, ali nemoj pretjerivati. Pazi da oštrica bude okrenuta ravno.

Korak #2

Sjekiru preko glave prebaci iza leđa. Kao da izvodiš aut u nogometu. Tijelo lagano nagni prema natrag.

Korak #3

Zamahni i baci sjekiru. Bacaj energično, ali opušteno. Sjekiru iz ruku ispusti kada potpuno ispružiš ruke.

Napredna tehnika bacanja sjekire prema meti

Nakon desetak (ili više) konzervativnih bacanja sjekire s obje ruke, uz pomoć i instrukcije našeg axe experta bit ćeš spreman i za napredniju tehniku bacanja jednom rukom. 

Korak #1

Vizualiziraj metu. Iskorači jednom nogom. Ruku sa sjekirom spuštaj uz tijelo.

Korak #2

Spuštaj sjekiru, a kada ti prijeđe noge i leđa - energično je vrati i zamahni.

Korak #3

Kada ti je sjekira iznad glave, lansiraj je kao da bacaš loptu.

Korak #4

Kada ti je ruka paralelna s tlom - ispusti sjekiru. Ruka se i nakon ispuštanja nastavlja gibati.

F.A.Q.

Imaš pitanje? Mi imamo odgovor

Bacanje sjekira je potpuna novost u Hrvatskoj. Znamo iz prve ruke jer smo upravo mi - prvi domaći axe throwing. Odgovaramo na 8 najčešćih pitanja. Ako imaš još koje - pošalji nam mail ili nas pitaj preko Facebooka.  

Bacanje sjekira? Što je to?

Axe Throwing, ili bacanje sjekira na hrvatskom, je relativno nov i zarazan sport koji dolazi sa sjevernoameričkog kontinenta. Relativno nov zato što su sjekire za zabavu i razbibrigu bacali još stari Franci i Kelti prije puno stoljeća. No, sport je boom i procvat doživio tek prije nekoliko godina kada je u Americi i Kanadi evoluirao u današnju formu. Igra je najsličnija pikadu, samo što prema meti, umjesto strelica, bacate sjekire.

Je li bacanje sjekira opasno?

Ako se pridržavaš našeg pravilnika o sigurnosti, bacanje sjekira nije ništa opasnije od paintballa, kuglanja ili kukičanja. Naši game masteri će ti prije svake igre demonstrirati tehniku i pravila sigurnog bacanja i ponašanja. FYI, ne koristimo sjekire s gumenim drškama niti gumene obloge bilo gdje u boxevima u kojima se baca tako da scene odbijanja sjekire kakve si vidio na YouTubeu i Instagramu ovdje nećeš gledati. Sigurnost nam je ispred svega tako da ćeš po dolasku najprije potpisati Izjavu o odgovornosti i potvrditi da ćeš se pridržavati naših pravila.

Gdje se nalazite?

Mi smo u paviljonu 35 Zagrebačkog velesajma. Lokacija ti je možda već otprije poznata jer u istom paviljonu imamo Karting Arenu Zagreb, jedini indoor-outdoor kartodrom u Hrvatskoj, i Escape Room Arenu, najveći escape room u Hrvatskoj. Do nas lako možeš autom ili javnim prijevozom. Ako dolaziš autom – na raspolaganju imaš plaćeni parking unutar Velesajma ili besplatni parking na makadamu kod INA-ine zgrade. Za Google kartu – skrolaj niže.

Moram li donijeti svoju sjekiru?

Ne moraš. Zapravo, kod nas možeš igrati jedino našim sjekirama. Koristimo samo dobro provjerene i sigurne sjekire, a donošenje i igranje vlastitom sjekirom nije dozvoljeno. Sve što od opreme trebaš za igru dobit ćeš kod nas, tako da ništa ne moraš donijeti. Jedino moraš doći u zatvorenoj obući – sandale i šlape nisu dozvoljene.

Tko sve može igrati?

Svi. Bacanje sjekira mogu igrati svi, bez obzira na spol i snagu. Tehnika, u ovoj igri, ima primat nad snagom. Djeca mlađa od 14 godina ne smiju samostalno bacati sjekire već moraju biti u pratnji odgovorne punoljetne osobe

Kako se TO igra?

Igra se tako da bacaš sjekiru u metu. Varijacije su mnogobrojne, a naši game masteri će ti objasniti pravila i ponuditi igre koje želiš igrati. Sistem igara je sličan igrama koje si, možda, vidio ili igrao u pikadu. Čak i ako nisi igrao pikado i ništa ne znaš o bacanju sjekira ili drugih predmeta u metu – naši game masteri će ti sve pokazati i pobrinuti se da ti bude zabavno i da znaš što radiš u igri.

Koliko igrača može igrati?

Na našem webu možeš rezervirati igre do 20 igrača. Možemo primiti i više igrača, ali za to nas trebaš nazvati ili nam pisati kako bismo pripremili organizaciju. Imamo 3 boxa. Svaki box ima 2 linije. Ukupno imamo 6 meta. Optimum je 4 do 5, a maksimum 6 igrača po meti. Najbolje je igrati s ekipom, no možeš igrati i sam. Jednostavno ušetaš u naš axe throwing. Metu možeš gađati sam ili ćemo te priključiti drugim individualcima s kojima možeš igrati i bolje ih upoznati.

Što ako sam gladan i žedan?

Bez sekirancije. Kod nas nećeš umrijeti od žeđi, a uskoro ni od gladi. U Axe Throwing Areni imamo kafić u kojem možeš uzeti kave, vode ili sokove. Nakon igre preporučujemo – pivo. U ponudi imamo Coronu, Franziskaner, Hoegaarden, Staropramen, Karlovačko, Heineken… Hranu ćemo uskoro imati u ponudi. Donošenje vlastite hrane i pića nije dozvoljeno.

Radno vrijeme

Srijeda-Petak 16 - 23h

(Walk-in usluga moguća je od srijede do petka 16-23h i subotom i nedjeljom 12-23h)

Subota-Nedjelja 15 - 23h

*ponedjeljkom i utorkom radimo za veće grupe i evente uz prethodnu najavu

Gdje smo

Zagrebački velesajam
Paviljon 35

Saznaj

prvi.

Nećemo te spamati

Na tvoj mail bismo povremeno slali newsletter s informacijama o popustima i promocijama te vijestima koje bi te mogle zanimati.

Prihvaćam da mi Axe Throwing Arena  šalje newsletter poruke s najnovijim vijestima i promotivnim ponudama.

Više o zaštiti osobnih podataka i prikupljanju informacija saznaj u pravilima privatnosti i uvjetima poslovanja.

Axe Throwimg Arena  \  Zagrebački velesajam, paviljon 35  \  Sportkart d.o.o. Sva prava prdržana