Prvi axe throwing

u Hrvatskoj

Igra koja je osvojila sjevernoamerički kontinent je konačno stigla u Hrvatsku.  Nekad razbibriga kanadskih drvosječa, a danas najpropulzivniji novi sport.

Otvorili smo prvi axe throwing u Hrvatskoj i novo poglavlje evolucije tradicionalnog sporta.

Naša treća atrakcija

Axe Throwing Arena je novi uzbudljivi pothvat grupe koja je prije osam godina osnovala Karting Arenu Zagreb i, prije tri godine, Escape Room Arenu.  Obje atrakcije su izrasle u najveće i najpopularnije svoje vrste u Hrvatskoj. 

www.karting-arena.com
www.escape-arena.com

Dobrodošli: mi smo prvi axe throwing u Hrvatskoj. Zapravo, velika je vjerojatnost da ste na našoj lokaciji već bili jer je paviljon 35 na Zagrebačkom velesajmu dobro poznata destinacija zabave unutar koje su smješteni Karting Arena Zagreb i Escape Room Arena, najveći escape room u Hrvatskoj.

Sada smo se, osam godina nakon osnutka Karting Arene i tri godine nakon osnutka Escape Room Arene, odlučili na novi uzbudljivi pothvat s misijom prenošenja uzbuđenja bacanja sjekira, nekoć razbibrigom kanadskih drvosječa, u urbani kontekst. Tako najpropulzivniji novi sport sjevernoameričkog kontinenta, koji je zaludio sve generacije, preko nas dolazi u Hrvatsku.

Bacanje sjekira je najsličnije pikadu, uz razliku što igrači prema meti, umjesto strelica, bacaju - tomahawk sjekire. I to ne bilo kakve tomahawk sjekire, nego samo provjerene sjekire s potpuno drvenom drškom. Time osiguravamo da scene odbijanja sjekira, kakve su se pojavile na YouTubeu, kod nas nikad ne vidiš.

Axe Throwing Arena se prostire na otprilike 200-injak kvadrata prostora koji je dizajnerska vizija i realizacija slovenskog umjetnika Dušana Erjaveca, a boxevi unutar kojeg se bacaju sjekire su izrađeni i organizirani po striktnim pravilima Svjetske Axe Throwing Lige (WATL), čiji smo član.

Igrači se prije početka igre upoznaju sa sigurnosnim pravilima, a talentirani i iskusni axe experti im demonstriraju tehnike sigurnog bacanja sjekira. Sjekire mogu bacati svi, bez obzira na spol i snagu. Axe Throwing Arena nudi individualne i grupne igre, a kod nas je moguće proslaviti rođendan ili organizirati team building.

Uz boxeve za bacanje sjekira, unutar Axe Throwing Arene se nalazi i kafić, a igrači i posjetitelji mogu uživati u selekciji domaćih i stranih craft piva.

Nekad razbibriga bradatih drvosječa, a danas...

Sjekire se, kao razbibriga, bacaju već stoljećima. Prvi su ih počeli bacati Franci, i to već u 5. stoljeću.

Zabava je odlično prihvaćena i u nordijskim krajevima, gdje su sjekire popularnost zadržale do današnjih dana, no pravi boom je krenuo s prostora Sjeverne Amerike i Kanade gdje je bacanje sjekira evoluiralo u moderan sport koji je danas prisutan u više od 50 zemalja.

F.A.Q.

Imaš pitanje? Mi imamo odgovor.

Bacanje sjekira je potpuna novost u Hrvatskoj. Znamo iz prve ruke jer smo upravo mi - prvi domaći axe throwing. Odgovaramo na 8 najčešćih pitanja. Ako imaš još koje - pošalji nam mail ili nas pitaj preko Facebooka.  

Bacanje sjekira? Što je to?

Axe Throwing, ili bacanje sjekira na hrvatskom, je relativno nov i zarazan sport koji dolazi sa sjevernoameričkog kontinenta. Relativno nov zato što su sjekire za zabavu i razbibrigu bacali još stari Franci i Kelti prije puno stoljeća. No, sport je boom i procvat doživio tek prije nekoliko godina kada je u Americi i Kanadi evoluirao u današnju formu. Igra je najsličnija pikadu, samo što prema meti, umjesto strelica, bacate sjekire.

Je li bacanje sjekira opasno?

Ako se pridržavaš našeg pravilnika o sigurnosti, bacanje sjekira nije ništa opasnije od paintballa, kuglanja ili kukičanja. Naši game masteri će ti prije svake igre demonstrirati tehniku i pravila sigurnog bacanja i ponašanja. FYI, ne koristimo sjekire s gumenim drškama niti gumene obloge bilo gdje u boxevima u kojima se baca tako da scene odbijanja sjekire kakve si vidio na YouTubeu i Instagramu ovdje nećeš gledati. Sigurnost nam je ispred svega tako da ćeš po dolasku najprije potpisati Izjavu o odgovornosti i potvrditi da ćeš se pridržavati naših pravila.

Gdje se nalazite?

Mi smo u paviljonu 35 Zagrebačkog velesajma. Lokacija ti je možda već otprije poznata jer u istom paviljonu imamo Karting Arenu Zagreb, jedini indoor-outdoor kartodrom u Hrvatskoj, i Escape Room Arenu, najveći escape room u Hrvatskoj. Do nas lako možeš autom ili javnim prijevozom. Ako dolaziš autom – na raspolaganju imaš plaćeni parking unutar Velesajma ili besplatni parking na makadamu kod INA-ine zgrade. Za Google kartu – skrolaj niže.

Moram li donijeti svoju sjekiru?

Ne moraš. Zapravo, kod nas možeš igrati jedino našim sjekirama. Koristimo samo dobro provjerene i sigurne sjekire, a donošenje i igranje vlastitom sjekirom nije dozvoljeno. Sve što od opreme trebaš za igru dobit ćeš kod nas, tako da ništa ne moraš donijeti. Jedino moraš doći u zatvorenoj obući – sandale i šlape nisu dozvoljene.

Tko sve može igrati?

Svi. Bacanje sjekira mogu igrati svi, bez obzira na spol i snagu. Tehnika, u ovoj igri, ima primat nad snagom. Djeca mlađa od 14 godina ne smiju samostalno bacati sjekire već moraju biti u pratnji odgovorne punoljetne osobe

Kako se TO igra?

Igra se tako da bacaš sjekiru u metu. Varijacije su mnogobrojne, a naši game masteri će ti objasniti pravila i ponuditi igre koje želiš igrati. Sistem igara je sličan igrama koje si, možda, vidio ili igrao u pikadu. Čak i ako nisi igrao pikado i ništa ne znaš o bacanju sjekira ili drugih predmeta u metu – naši game masteri će ti sve pokazati i pobrinuti se da ti bude zabavno i da znaš što radiš u igri.

Koliko igrača može igrati?

Na našem webu možeš rezervirati igre do 20 igrača. Možemo primiti i više igrača, ali za to nas trebaš nazvati ili nam pisati kako bismo pripremili organizaciju. Imamo 3 boxa. Svaki box ima 2 linije. Ukupno imamo 6 meta. Optimum je 4 do 5, a maksimum 6 igrača po meti. Najbolje je igrati s ekipom, no možeš igrati i sam. Jednostavno ušetaš u naš axe throwing. Metu možeš gađati sam ili ćemo te priključiti drugim individualcima s kojima možeš igrati i bolje ih upoznati.

Što ako sam gladan i žedan?

Bez sekirancije. Kod nas nećeš umrijeti od žeđi, a uskoro ni od gladi. U Axe Throwing Areni imamo kafić u kojem možeš uzeti kave, vode ili sokove. Nakon igre preporučujemo – pivo. U ponudi imamo Coronu, Franziskaner, Hoegaarden, Staropramen, Karlovačko, Heineken… Hranu ćemo uskoro imati u ponudi. Donošenje vlastite hrane i pića nije dozvoljeno.

Radno vrijeme

Srijeda-Petak 16 - 23h

(Walk-in usluga moguća je od srijede do petka 16-23h i subotom i nedjeljom 12-23h)

Subota-Nedjelja 15 - 23h

*ponedjeljkom i utorkom radimo za veće grupe i evente uz prethodnu najavu

Gdje smo

Zagrebački velesajam
Paviljon 35

Saznaj

prvi.

Nećemo te spamati

Na tvoj mail bismo povremeno slali newsletter s informacijama o popustima i promocijama te vijestima koje bi te mogle zanimati.

Prihvaćam da mi Axe Throwing Arena  šalje newsletter poruke s najnovijim vijestima i promotivnim ponudama.

Više o zaštiti osobnih podataka i prikupljanju informacija saznaj u pravilima privatnosti i uvjetima poslovanja.

Axe Throwimg Arena  \  Zagrebački velesajam, paviljon 35  \  Sportkart d.o.o. Sva prava prdržana